joi, 25 septembrie 2008

Guvernul ma cheama acasa. Nu ma duc!

Mare stire mare pentru milionul de moldoveni care hraneste tara. Guvernul ne cheama acasa oameni buni!

Mai intai sa ma prezint. Sunt un biet jurnalist, cetatean al Republicii Moldova. Mi-am ros coatele la liceu, pe urma pe bancile facultatii de jurnalism (nu zic, a fost util). Dupa, m-am angajat. Ca jurnalist la Chisinau este greu. Extraordinar de greu. Asa ca am decis sa ma mut la Bucuresti. La Bucuresti unui jurnalist ii este doar greu. Barem nu extraordinar de greu.

Deodata, apare o t(o)anti (poza), care isi spune premier al statului cu nume hazliu Republica Moldova si ma cheama acasa. In prima instanta m-am bucurat. Mai, zic, cuiva ii pasa de mine. Uite cu cata jale si smerenie ma invita t(o)anti premier sa revin. Cu mintea eram pe jumatate la Chisinau. Cand sa-mi urnesc si cealalta jumatate un vames de gand imi apare in cale.

"-Bei, tu bei, da unde crezi ca te duci?
-Acasa. T(o)anti premier imi zice sa ma intorc, ii spun cu nerabdare sa trec de gandul nesimtit.
-De chemat te-o fi chemand, dar te asteapta?
-...
-Zi si tu, cu ce crezi ca te asteapta? Cu salarii bune, cu o locuinta, cu posibilitatea deschiderii unei afaceri..."

Ups. Imediat am rechemat jumatatea din mine inapoi la Bucuresti. Are dreptate vamesul de gand.

Deci, nu ma mai duc. Deocamdata. Si pe voi, oameni buni va sfatuiesc sa ramaneti. Ca altfel, daca nu mai trimitem bani acasa, moare naibii tara aia.

PS: Acum serios. Planul propus de Guvern pentru convingerea moldovenilor sa revina in tara este jenant si in bataie de joc. In afara de faptul ca "trebuie sa-i convingem ca economia Republicii Moldova a crescut si multe lucruri s-au schimbat in bine (ceea ce este o minciuna)" nu are nimic. Huo, tampitilor! Huo, canaliilor! Huo, vampirilor! Va urasc.

6 comentarii:

Display Name spunea...

Da eu nu plec, ca daca plec nu ma intorc.

Cojocari spunea...

Trist, dar perfect adevarat.

Octav spunea...

aha, amush... si ce-o sa faca guvernul fara remitente?:(

Katya Poclitari spunea...

Ha Ha! pot sa vad si eu ce e scris in planul ala? :) sa imi fac si eu un minut de distractie!
cine are cont in odnoklasniki, intrati in grupul Великая Молдова(http://moldova-1359.narod.ru/) si vedeti ce scriu tinerii comunisti :) ca noi cei din afara hotarelor tre sa ne intoarcem acasa si sa ne batem pentru tara noastra! si nu s-o facem pe desteptii din afara!

octav spunea...

auziti?... aste-s tropotele moldovenilor care au rupt-o spre tara:))) tragico-comic...

investigatii spunea...

Nici nu știu ce m-ar determina să revin acasă, cu toate că îmi doresc foarte mult să locuiesc în MD. Ar spune ei cît ar spune, oricum lumea o să continue să emigreze, și declarații de genul o să auzim mai mereu de la comuniști. Să nu uităm că remitențile au ajuns aproximativ la un 1mlrd, și nu mai zic cîte milioane sau adus pe alte căi, începînd de la procurarea simplă a unui litru de benzină, și terminând cu devamarea a o serie de mașini de lux.
Celor de pe odnoklasniki li-aș reaminti că pagina web respectivă a avut judecată în care era acuzată că a vîndut și a folosit datele personale ale utilizatorilor în scopuri comerciale, procuratura având probe. Deci nu este exclus ca să fiți într-o bază de date scrisă pe un disc și vîndută la o masuță pe lîngă gara feroviară, asta în cel mai bun caz, sau să fiți participant la diferite sondaje fără cunoștință de acesta, asta într-un caz mai grav.

Eu li-aș propune moldovenilor pentru o zi să plece din MD, să vedem reacția guvernării.