duminică, 28 septembrie 2008

Hotii de buzunare! Pericol mare in Bucuresti


E din ce in ce mai periculos in Bucuresti. Mai ales in transportul public. Stirea de aseara m-a socat:

"Un barbat de 50 de ani care vindea servetele si pixuri prin tramvai a fost talharit de doi frati cu varste de 23 si 27 de ani. Cand omul le-a cerut telefonul pe care ei il luasera, au inceput sa-l loveasca cu pumnii. Atunci barbatul a scos un cutit si i-a taiat, pe unul in zona toracelui si pe celalalt pe antebrat. Cei doi frati au coborat din tramvai si au mers pe jos o statie dupa care o ambulanta i-a preluat si i-a dus la spital. Acum sunt in afara oricarui pericol. Toti trei sunt cercetati de politie. Daca se va dovedi ca vanzatorul de servetele a fost in legitima aparare, doar cei doi frati vor fi trasi la raspundere penal.(sursa http://www.stirileprotv.ro/)"

Dar asemenea cazuri nu se intampla doar la televizor. Tot ieri, doamne ce coincidenta, cineva, o ruda de-a mea, era sa fie talharita in tramvai. O tiganca de vreo 27 de ani i-a bagat mana in buzunar. Cand a simtit acest lucru s-a uitat drept in ochii tigancii. Aia nici nu a clipit, si-a scos mana si a continuat sa discute cu barbatul ce o insotea. Ce putea sa faca mai mult? Nu a facut nimic. Mai ales ca in buzunar nu avea decat o batista.

Zilele trecute un coleg imi povestea un alt caz. A fost martor cum niste tipi il talhareau pe un mos. A avut curajul sa-i atraga atentia mosului asupra ce i se intampla. Atunci, de el s-a apropiat unul si i-a zis: "Ori taci din gura ori iti dau cu lama asta peste fata." Ce putea sa faca? A tacut si a coborat la prima statie. Mai ales ca ceilalti calatori au tacut solidari... cu talharii.

Un comentariu:

Ronaldo spunea...

şi acolo îi biznes.