luni, 22 septembrie 2008

Primarul de la Chisinau se pune bine pe langa studentii basarabeni din Romania


Primarul general de Chișinău Dorin Chirtoacă se va întâlni cu studenții basarabeni din România. Întâlnirea va avea loc miercuri, în data de 24 septembrie 2008, la ora 18:00 în incinta Primăriei din Chișinău. Discuțiile se vor axa asupra situației tinerilor basarabeni din România, dar și asupra modului în care percep aceștia societatea din Republica Moldova și din România. Doritorii de a participa la eveniment sunt rugați să expedieze datele personale care să includă numele, prenumele, instituția de învățământ și numărul de telefon la care pot fi contactați, prin e-mail, la adresa tudor.cojocaru@gmail.com.

Sincer, nu inteleg rostul intalnirii. In primul rand pentru ca este organizata prea tarziu. Doar studentii basarabeni sunt in Romania. Deja au inceput studiile.

In al doilea rand. Intalnirea este organizata la Chisinau. Parerea mea este ca primarul ar trebui sa-i anunte pe tinerii basarabeni cand vine la Bucuresti si sa se intalneasca cu ei aici, in capitala Romaniei. Ar avea impact si amploare. Domnule primar, poate va vine aceasta idee cand mai vizitati Bucurestiul. Poate organizati aici o intalnire. As venit bucuros, mai ales daca ar fi dupa 19.00.

In al treilea rand. Tema mi se pare trasa de par. Situatia tinerilor basarabeni, adica cum, ii veti ajuta sa obtina o chirie mai ieftina, sa obtina permisul de sedere mai usor si, la urma urmei, sa obtina naibii cetatenia? Nu cred. Atunci? Vor veni cativa tineri, se vor plange si gata?! O discutie stearpa. Nu-i vad rostul. Aruncati-va ochii si pe al doilea punct al intalnirii: modul în care percep tinerii societatea din Republica Moldova și din România. Nu va miroase a birocratie, politicianism si limba de lemn domnule primar? Mie da. Vreti un punct bun de discutie? Ce ar schimba tinerii? Ce ar schimba in Primaria de la Chisinau, ce ar schimba in relatia Moldo-Romana, ce ar schimba in Partidul Liberal, ce ar schimba in birocratia de la Bucuresti si Chisinau?

ps: Desi nu inteleg rostul acestei intalniri, daca as avea posibilitatea as merge. Sincer.

pps: Nu uitati!!! Cand veniti pe la Bucuresti (doar se intampla, nu?), anuntati atunci o intalnire.

5 comentarii:

Anonim spunea...

un primar compromis si un liberal amarit, care nu mai stie ce sa faca sa mai atraga niste voturi de la bietii studenti - iata cine e Chirtoaca. vai de capul lui, cum zice Nicolae Dabija, ca stie ce zice.

Cojocari spunea...

Domnule anonim, permite-mi sa nu fiu de acord cu tine. Uite, eu nu cred ca Dorin Chirtoaca este un primar compromis si un liberal amarat. Am totusi o parere mai buna despre el. Deocamdata.
Daca te consoleaza, domnule anonim, sunt de acord ca pare a fi o strategie de a mai atrage niste voturi.

Anonim spunea...

daca tie Chirtoaca iti zimbeste, (habar n-am de ce), asta nu inseamna ca nu e un amarit in rest. se comporta, de barca ar fi inghitit o galeata cu ciment.

SalvaEco spunea...

Tare suntem buni noi sa vedem paiul din ochiul vecinului si nu vedem barna din ochiul nostru ...

Oleg Roibu spunea...

Studentii incep studiile pe 1 octombrie, dar e drept ca majoritatea dintre ei sunt deja in Bucureshti (cel putin).