vineri, 31 octombrie 2008

Barack sau John?


Barack pare a fi o vedeta hollywoodiana, iar John este un ramolit. Daca as avea posibilitatea, pe cine as alege? L-as alege pe Barack. De ce? Simplu, daca in timpul mandatului John isi da duhul, obstescul sfarsit, ortul popii, moare la urma urmei, atunci ce se intampla? Se organizeaza alte alegeri? Of, nu-nu si inca odata NUUUUUUUUUU! Nu mai suport alegerile din SUA care au invadat televiziunile, internetul.

Citeam astazi niste comentarii ale unor analisti politici. John ar fi cica mai bun ca Barack pentru Romania. De ce? Pentru ca si-ar fi exprimat mai clar politica sa fata de Rusia, adica este mai pornit impotriva Moscovei. Cica este un politician format in ideea razboiului rece si ar fi mai bine infipt cand va discuta cu Medvedev. Ei, na! Ori Barack, ori John. Aceeasi branza. Oricum Bush este un republican ca si John, iar asta nu l-a facut sa fie mai dur cu Rusia in razboiul ei cu Georgia. S-a limitat la niste declaratii.

Statele Unite nu se va certa niciodata cu Rusia. Asa cum nici liderii politici ai Romaniei nu se vor certa cu Rusia. Deci, despre ce discutam?

Hai, baga CHANGE Barack"a unchiului Tom" si intra in istorie ca primul presedinte american de culoare. Altfel mi se cam rupe cine va fi ales.

4 comentarii:

Octav spunea...

Ai remarcat corect Vitalie, de acord. Nu va fi McCain diferit de Bush. Insa de certat cu Rusia se poate, alta e cind trebuie de trecut la actiuni concrete. Le-au uns ochii americanii georgienilor cu 1 mlrd de dolar, asta mai mult ca sa-si spele obrazul. Lor pentru refacerea fortelor armate le trebuie cel putin 10-12 mlrd de dolari...

cojocari spunea...

Nasol. Toata lumea trebuie sa invete din lectia data Georgiei. Politica este atat de cinica... Atunci cand ai mai mare nevoie de un sprijin, pai esti lasat balta si trebuie sa te descurci cum poti.

filip spunea...

Daca iese McCain si crapa in timpul mandatului, nu se organizeaza alegeri, devine Palin(ca) presedinte. Asa a ajuns si Gerald Ford presedinte mi se pare.
E greu de prevazut cine ar fi mai bun pentru romani (RO+RM). Sigur e ca Biden e foarte proKosovo, iar cum Obama e cam varza la politica externa, probabil ca vom avea niste clinchuri pe tema asta daca ies astia doi. Pe de alta parte, la cat "malai" au pompat ai nostri in Clintoni, s-ar putea sa reusim sa o dam la pace cumva si cu Obama/Biden.
Fata de Rusia, nu cred ca conteaza prea mult cine iese, politica la nivelul faptelor, va fi cred eu asemanatoare.
Oricum si Biden si McCain au fost prin Ro si mai stiu o chestie doua despre noi.

Cojocari spunea...

Filip, merci. Am uitat de episodul cu Ford. Desigur ca ramane vicepresedintele in locul presedintelui. Atunci nu-mi pasa. Sa-si aleaga odata presedintele si sa revin noi la ale noastre: batai intre tigani, lupta Basescu-Tariceanu si cu cine se mai cupleaza Raduleasca. :)