luni, 13 octombrie 2008

Compania Orange - cu mari probleme la Chisinau

In Republica Moldova, hramul satului, orasului este o sarbatoare foarte importanta. Dar care sarbatoare oare nu este importanta in Republica Moldova? Iar m-a luat gura pe dinainte. Despre altceva vreau sa va vorbesc. Hramul satului/orasului este stabilit in ziua in care este sarbatorit un anumit sfant. De obicei, numele acestui sfant il poarta si biserica din localitate. Ei, si lumea se aduna in centrul satului/urbei, danseaza se veseleste, bea mult-mult.
In sate oamenii se pregatesc cu bucate alese pentru ca vin multi oaspeti. O sindrofie generala. Nici copiii nu mai merg la scoala.
Chisinaul nu este o exceptie. Un oras cu un milion de oameni care nu muncesc intr-o anumita zi. Adica, maine, 14 octombrie.
Cand colo, procuratura sau nu mai stiu ce autoritate militieneasca, impinsa de la spate de comunisti, a blocat conturile primariei Chisinau. Si asta, in pragul acestei mari sarbatori? (Dar care sarbatoare nu este mare la moldoveni?) Cu ce bani sa mai organizezi concerte, sindrofii in centrul Chisinaului? Daca sarbatoare nu are loc, tineti-va autoritati din Chisinau. Se razvratesc moldovenii de nu va spalati de pacate. Pe astia nu ii intereseaza: aveti bani, nu aveti... Lor da-le "circ si paine". Comunistilor le pica la tanc situatia.
Primarul anticomunist Chirtoaca, a gasit surprinzator iesire din situatie. A lasat organizarea sarbatorii pe umerii companiei Orange. S-a bucurat compania de o posibilitate de asi face publicitate, dar tin sa-i anunt ca Partidul Comunistilor este foarte razbunator. Orange va avea mari probleme pentru ca l-a scos de la ananghie pe opozantul de Chirtoaca. Voronin nu uita usor o asemenea iesire. Deci, este o chestiune de timp pana sa inceapa controalele si presiunile la Orange Moldova.

4 comentarii:

Mihaillo spunea...

Da oare ce probleme poate avea un gigant din care se hraneste si Voronin?

Anonim spunea...

salut Vitalie. Am citit articelele tale, sunt interesante. Sereja Cojocaru, Natalia si Victor Cusnir. Salutari de la Cuizauca.

nadiusha spunea...

...da poate n-o sa fie probleme, nu cred ca Voronin ii chiar atit de timpit, la urma urmei. Eu sper sa ne distram din plin de Hram.

Cojocari spunea...

Noroc, Sereojica, Natalia si Victor. Ma bucur ca imi cititi articolele. :).
@Mihailo, era o parere. De hranit se hraneste, dar Voronin are multe treuci, poate renunta la una.
@nadiusha, stiu ca distractia a fost pana la urma la maximum.