vineri, 17 octombrie 2008

Despre nechezatul unui trepadus (Cezarush Trepadush)

SALAHOR - Muncitor necalificat, plătit cu ziua; (în trecut) ţăran pus de domnie la dispoziţia Porţii Otomane pentru repararea cetăţilor turceşti şi pentru alte munci grele.{dexonline.ro}
TREPĂDUS - Persoană fără astâmpăr, care aleargă încoace si încolo (agitându-se pentru treburile altora). Om fără demnitate, lipsit de personalitate, care se pune în serviciul altuia, pentru treburi mărunte{dictionarweb.com}
Acestea fiind spuse, sa-l anuntam pe copchilul cu nume ciudat Cezar ca nu este de bun augur sa se arunce cu atata verva in apararea sefului sau. A incropit un text semiagramat in acest sens pe blogul sau. Cica lucreaza impreuna pentru binele Moldovei. Nu stiu la ce lucreaza cei doi, Salahor si Cubreacov, pana la 23 seara in Parlament, dar Republica Moldova este cea mai saraca tara din Europa. Deci munca voastra este in zadar poooliticienilor. Ar trebui sa va dati demisia la pachet.
Bre Cezare, mai copilule, mai Cezarush Trepadush, bunicul meu are o pensie de 300 de lei. Daca sefului tau, Vlad Cubreacov i se pare ca munceste prea mult, pai sa-si dea demisia. Daca lui Vlad Cubreacov nu-i convine ce scriu eu pe blog, iarasi, sa-si dea demisia, sa se retraga din politica si JUR sa nu ma mai leg de el. Pana atunci este o persoana publica si sa fie bun sa incaseze palme.
Cezarus Trepadus, tu nu esti consilier al partidului, al lui Rosca, al lui Cubreacov. Ca ei sunt destepti, ei nu au nevoie de consiliere cum sa minta, sa fure, sa faca manarii. Tu esti o secretara. Hai sa te intreb, cate cafele faci pe zi? Cat de des faci naveta pana la xerox cu maldare de hartii? Iar pentru astfel de munci patriotice esti rasplatit cu faramile care cad de pe masa lui Rosca. Nu te simti jignit. Asta iti este munca: sa sari ca un purice atunci cand seful tau o mierleste, sa mergi prin delegatii cu ei. Dar fa-o fara a ma deranja.
Una peste alta. Acest blog este unul de opinie, eu nu informez, eu imi expun parerea, iar parerea mea este partinitoare, recunosc. Sunt partinitor sinceritatii, bunului simt, patriotismului, harniciei, curajului, oamenilor care nu fura. Urasc lingusitorii, hotii, mincinosii, lenosii, jegosii, prostii, iar toate aceste "calitati" sunt intregite in politicieni. Asa ca ii urasc pe politicieni. Ori de cate ori o sa am ocazia o sa le trag pumni in cap, o sa fac misto de ei.
Moldoveni, desteptati-va! Nu mai inghititi gogoasele politicienilor. Faceti misto de ei. Radeti de ei. Injuratii. Pentru ca daca nu faceti asta, o sa faca ei misto de voi. Astazi, in Republica Moldova politicienii sunt cei mai mistocari. Rezultatul - sunteti cei mai saraci oameni din Europa.

3 comentarii:

filip spunea...

:-)

alru spunea...

Anand - Kramnik 1-0. Interesant cine va fi urmatorul campion.

Anonim spunea...

Nu-mi place Cubreacov si nici adeptii lui! Idioti! cum mai pot ieasa din casa dupa ce au facut! Atata tupeu sa ai!

Nety