marți, 14 octombrie 2008

Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului - un sut in fund unchiului sau?

Am un prieten pasionat de politica de la Chisinau. Bunul meu prieten poate sa vorbeasca ore in sir de oamenii politici basarabeni, dar nu numai. Are cunostinte vaste despre politica romaneasca, ruseasca, americana, europeana.

In momentul in care pe cerul politicii basarabene a stralucit cu mai multa putere steaua liberalului Chirtoaca, iar oamenii erau extaziati, incantati de acesta, prietenul meu privea lucrurile cu mult scepticism. Intelegea ca Chirtoaca nu este decat omul potrivit, la locul potrivit, in timpul potrivit. Nu ii nega aptitudinile sale politicienesti, dar sustinea cu tarie un singur lucru: pentru ca Dorin sa reuseasca in continuare trebuie sa scape de unchiul sau, de Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal.

Prietenul meu dadea exemplul lui Basescu, un animal politic de prada, care nu s-a sfiit sa-l devoreze pe Petre Roman, iar mai tarziu sa-l sacrifice si pe "hahahaaa! Stolo, Stolo", adica Stolojan.

Mai pe romaneste, prietenul meu, pasionat de politica, propunea ca Dorin sa-i dea un sut in fund unchiului sau si sa-l trimita la odihna istorica, la scris memorii sau, de ce nu, la azil. Sustinea ca astfel, Dorin ar putea ajunge un om mare si va schimba istoria Republicii Moldova. Prietenul imi spunea ca Dorin ar fi avut toata sustinerea Partidului Liberal, ca multa lume va fugi din partid daca Ghimpu ramane in continuare in frunte.

Eu n-am vrut sa-i combat parerile prietenului meu. Dar nici nu m-am opus. Am zis ca timpul le va arata pe toate. Mai ales ca "politica este arta posibilului!", iar eu ii urasc pe politicieni. Pe toti.

2 comentarii:

Robintel spunea...

Petre Roman şi-a cam făcut-o singur.

Cojocari spunea...

Da, dar a si fost ajutat! :)