sâmbătă, 18 octombrie 2008

Mihai Sambra, ai fost sau nu batut de politie?

Dupa un mare scandal, dupa un mare tam-tam politic, toata povestea "Operatorul PRO TV, Chisinau, Mihai Sambra batut de politie" pare a fi doar un balon de sapun. Pe protv.md a aparut o stire cum ca in spusele martorilor sunt "unele inexactitati".

Sa punem cap la cap informatiile si sa recapitulam. Intr-o dimineata operatorul Mihai Sambra vine la serviciu batut rau. Le spune tuturor ca a fost pescuit de politie de pe strada si batut. Aduce martori, ofera mai multe detalii. Toti sunt socati. Este contactata politia si luata la intrebari. Politistii nu vor sa comenteze, nu reactioneaza. Seara stirea apare la televizor, toata lumea afla de scandal, procuratura este solicitata sa cerceteze cazul.

Un prilej numai bun pentru politicieni sa se implice, doar se apropie alegerile. Cel mai mult se baga Dorin Chirtoaca. In meciurile pe care le are cu politia mai apare un capat de acuzare. Suparat rau, primarul promite sa nu mai dea bani politiei din Chisinau. Scandalul ia proportii, mai ales ca Mihai Sambra sustine ca l-a recunoscut pe unul din politistii care l-a batut. Cica l-ar fi filmat in timpul unui protest. In plus, doua partide politice protesteaza "impotriva abuzurilor politiei".

Pana la acest punct totul este clar, politistii incercau sa gaseasca martori care sa le sustina pozitia, iar martorii lor se incurcau in declaratii si pareau cumparati sa vorbeasca. Cand colo, in declaratii incep a se incurca chiar martorii care sustin varianta lui Sambra. Totusi, acesta continua sa spuna ca a fost batut anume de politie si nu de "prietenii de pahar".

Gata, sunt in ceata. Nu mai inteleg nimic. Mihai Sambra, ma adresez tie, ai fost sau nu batut de politie? Pentru ca daca ai mintit ai incurcat-o omule. Nu a fost o simpla minciuna. Ai pus sub lovitura credibilitatea unor oameni, unor institutii care te-au sustinut, ti-au prezentat cazul. Daca ai mintit ce te mai faci? Ai mintit nu doar politia si colegii de munca, ai mintit o tara intreaga.

Sper sa nu fi mintit, pentru ca, iarasi, daca ai mintit trebuie sa fii barbat si sa recunosti asta. In public, in ziare, la tv. Si desigur sa-ti asumi vina.

3 comentarii:

Octav spunea...

sau e mincinos sau e las? sau si una si alta...
pacat de voi, jurnalistii, care veti trage ponoasele:(

Anonim spunea...

pro-ul paca ar fi un copil naiv care nu se pricepe la oameni. De ce s-a aruncat cu tot cu trup si sufet sa-l apere pe asta? de ce nu a pus la indoiala informatia cum face un jurnalist adevarat?
Da tipul le-a tras-o, si sie in aceiasi masura

Anonim spunea...

Numai ca paduchiul de Samba va pleca si toti vor uita de el, iar pro tv va ramane cu o pata imensa pe care nu cred ca isi va tergi-o vreo data