marți, 21 octombrie 2008

Nu vreau deputati care fura si mint. Sustin campania "Pentru un Parlament curat"

Nu-i vreau pe hotii de comunisti in Parlamentul Republicii Moldova. Nu-l vreau pe Iurie Rosca si pe toata ceata sa de haiduci haiti in forul legislativ. Cred ca fandositul Filat, micul Hodorkovschi al Moldovei, ar trebui sa nu mai candideze. Vreau ca scortosul si agitatul de Mihai Ghimpu, unchiul primarului de Chisinau sa se lase de politica. Imi doresc foarte mult ca ex-primarul Serafim Urechean sa ne lase, caci este acelasi comunist de acum 20 de ani. Dorin Chirtoaca m-a dezamagit si nu a reusit sa se ridice la nivelul la care l-am vazut atunci cand a fost uns primar de Chisinau. Asa ca si el sa plece la recalificare. Poate dupa aia sa-i mai dam o sansa. Nici nu-i amintesc aici pe Lucinschi, Snegur, Serebrian, Diacov... Cred ca este de bun simt din partea lor sa nu candideze pentru Parlament. Lasati-ne!

Va intrebati cine sa candideze? Pai, nimeni. Sa aducem deputati din Norvegia, Canada si Danemarca.
PS: Am fost intrebat de Oleg Cristal daca sustin campania "Pentru un Parlament curat". Draga Oleg, o sustin si votez pentru ea cu ambele maini. Chiar imi doresc mult acest lucru. Totusi, cinicul de jurnalist din mine imi sopteste cu buze de otrava "lucrul acesta este imposiiiibiiil". Insa, apare naivul din mine si ii da una in bot jurnalistului. Naivul este de parere ca de ne lasam pe o ureche, apoi chiar nu este posibil. In plus este sustinut de Optimistul Incurabil, care cred si el in aceasta campanie.

Acum stau si ma intreb: numai atat mi se solicita? Doar s-o sustin si gata? Adica nu trebuie sa dau peste ceafa politicienilor, sa-i injur si sa arunc cu rosii stricate in ei? Pai, este simplu.

8 comentarii:

vitalie spunea...

"Adica nu trebuie sa dau peste ceafa politicienilor, sa-i injur si sa arunc cu rosii stricate in ei?"

Nici intrun caz!

Sustinerea unei campanii binevenite pentru alegeri nu trebuie sa ocupe locul celei permanente si traditionale de "tragere in teapa" a unsilor care benevol(!) acepta aceasta postura. Ei stiu de ce.

Cel putin eu nu ma las de asta ;-)

admyn spunea...

"Sa aducem deputati din Norvegia, Canada si Danemarca." credeam ca eu sunt unicul care gandeste asa. Mi-a placut articolul, destul de bun, un lucru cu care nu as fi deacord in intregime (dar poate gresesc), este ca poate Chirtoaca a fost impiedicat sau nu a dovedit inca sa faca prea multe (IMO). Oricum, eu nu as vota pentru nimeni, eu sunt impotriva politicii.

Oleg Cristal spunea...

Vitalia, mulţumesc pentru susţinerea campaniei. E doar prima etapă, vor urma şi altele, în care vom da "peste ceafă". Până la alegeri mai e circa jumătate de an.

Anonim spunea...

sa ma pis pe toate cele ce ai scris aci...sunt niste timpenii mai omule.Trebuie sa reiesi din cele ce e la tine acasa si nu sa dai tarcoale la vecnii peste gard.
Incearca sa gasesti solutii reale pentru acest stat si ofera-le noua, celor muritori daca te crezi important si nu arunca tampenii din astea. O fi toti rai dar sa gasim din tot raul pe cineva care e mai putin rau si hai sa-l punem la treaba...

Anonim spunea...

nu vreati pe nimeni, nu votati pe nimeni - popor moldovean naiv. Daca ati sti cum specialistii in tehnologii politice asta si asteapta, sa-i descurajeze de la vot pe cei, pe care nu-i pot atrage. Atunci nu le ramane decit sa puna maina pe bietele "oite" de alegatori indecisi, si alegerele sunt cistigate. Asta doriti, "nevotatorilor"? Sa mai oferiti 4 ani PCRM-ului? Ok, fiecare merita ceea ce a ales, sau e singur vinovat de sansele pierdute.

Alex G. spunea...

Ai uitat de rosietici, sau ei nu se includ in lista?

Cojocari spunea...

De la Vitalie, catre Vitalie, sper sa nu te superi. Corect se zice: "in niciun caz". Apropo, imi place mult blogul tau.
Admyn, parerea mea este ca pe alocuri Chirtoaca s-a complacut in "cioara alba a sistemului".
Anonimule, esti un anonim pe acest pamant. Iar vorba ti-e la fel de anonima. Cum adica "sa reiesi din cele ce e la tine acasa"? Tu asa vorbesti omule? Sa lasam astea. Si sa incerc sa-ti raspund. Of. Pentru cine a inteles, propunerea mea este la fel de greu de realizat ca si atingerea scopurilor acestei campanii la care subscriu. Este o campanie buna, dar greu de atins. Ai auzit de "ducerea la absurd"?
Desi sunt un razvratit, sa stiti oameni buni ca merg la vot. Cu mici exceptii de fiecare data am fost.
AlexG. de ce nu esti atent? Citeste inca o data prima parte a postului. Si revin-o cu un comentariu sa-mi spui ce ai descoperit.:)

vitalie spunea...

"Corect se zice: "in niciun caz". Nu ma supar (si n-am sa ma supar) in niciun caz ;-).
Multumesc pentru corectare. Multumesc si pentru celelalte aprecieri, dar si aici este loc si de mai bine.