joi, 9 octombrie 2008

Pazea jurnalisti! Nu mai iesiti pe strazile Chisinaului

Un coleg de-al meu, operator la PRO TV Chisinau a fost batut de politisti. Motivul, se plimba pe o strada, noaptea, prin oras. Mare greseala.
Cand afli despre un asemenea caz, vrei nu vrei, iti spui: dar i se poate inampla oricui. Mi se poate intampla si mie. Atunci cand merg la Chisinau pot sa fiu "pescuit", vorba unui coleg, sa fiu tarat in celula si "mangaiat" la rinichi.
Ma ingrozesc cand ma gandesc la o asemenea perspectiva minunata. Nu ard de nerabdare sa fac cunostinta cu dragutii de politisti moldoveni. Cu astia nu se poate discuta. Astia cunosc foarte bine o singura limba, al batei, pumnului si al piciorului in figura.
Sarmanul meu coleg. A ajuns la spital cu comotie cerebrala dupa ce a discutat pe indelete cu aceste jigodii.
Parerea mea. Consider ca este o atentionare in stil mafiot al puterii comuniste de la Chisinau. Traduc mesajul comunistilor, scris cu pumnul:
"Stimati jurnalisti. Aflati ca va scrie partidul care mulge cu nerusinare Moldova de 8 ani. Daca mai scrieti ce nu ne convine, daca mai criticati guvernarea, daca mai spuneti ceva rau de noi mai ales ca este perioada electorala, veti pati la fel.
PS: Mesajul se adreseaza in primul rand proteveului. Lasati-o mai moale baieti."

3 comentarii:

Vladislav Namaşco spunea...

O continuare logică a acestei înbtîmplări ar fi ca toţi jurnaliştii să iasă la miting şi proteste

filip spunea...

In functie de atitudinea fata de aceste intamplari oribile se va vedea cine este jurnalist la chisinau si cine nu.

Cojocari spunea...

Vladislav Namasco, urasc chestia asta cu jurnalistii care trebuie sa iasa la protest. Parerea mea - ca protestul jurnalistilor, cel mai eficient si mai important, este cel care se produce in fata calculatorului ori a foii albe de hartie, atunci cand scrie adevarul si rupe in bucati puterea.
Nu prea sunt de acord cu protestele in strada al jurnalistilor. Desi nu zic, uneori sunt eficiente. Asta in cazuri disperate. Oare am ajuns acolo?
Da Filip, despre atitudine vorbeam.