miercuri, 8 octombrie 2008

Reportaj despre fostul prim-ministru moldovean, Vasile Tarlev

A fost sofer in colhozul din satul natal. Dupa care a fost inginer la o fabrica de dulciuri, celebra fabrica Bucuria. A ajuns directorul fabricii. Comunistii l-au recoltat si l-au pus in fruntea cabinetului de ministri. Vorbim de Vasile Tarlev, cel mai longeviv premier pe care l-a avut Republica Moldova.
Jurnalistii au ras de el si de dumele sale. Iar asta l-a facut sa para, chiar in timpul mandatului, un politician de mana a doua, inofensiv. Surpriza, insa, Tarlev a reusit sa acumuleze multa popularitate si multi cetateni il vedeau presedinte.
Asa ca atunci cand a fost demis din functie, cateva partide s-au batut sa-l coopteze. Din pilonul sau pionul partidului Comunistilor din Republica Moldova, Tarlev a ajuns astazi opozantul lor puternic.
Mai jos, urmariti un reportaj din doua parti, intitulat "Descalecarea lui Tarlev". O privire in culisele congresului Uniunii Centriste din Moldova, partid care l-a ales in fruntea sa pe Vasile Tarlev. Reportajul este realizat de Petru Terguta.


Un comentariu:

Anonim spunea...

Cat de tist si de adevarat este.

Parca il vad presedinte.
Ati observat si voi sau numai eu? Tarlev este foarte sigur pe el. Are un scenariu pe care l-a invatat bine si pe care il joaca bine.
Nu mai tremura in fata publicului.
Eu il tin minte ca pe un iepuras pitit. Acum, insa e mai degraba un cocos.

Un spectacol ieftin cu Tarlev in rolul principal. Numai ca am o intrebare ce este o comedie sau tragedie?

Mi-a placut, Petrucio maladet. Cred ca acolo la Chisinau ii faci concurenta puternica Lorenei Bogza:)

nety