luni, 27 octombrie 2008

Sex si alegeri

Printr-un joc al sortii avem alegeri in Romania, Republica Moldova si Statele Unite. Ce inseamna asta? Aproape nimic, pur si simplu s-a intamplat. Ce avem de castigat? Doar o comparatie misto. Asta daca ne permitem. Abia putem compara alegerile din Republica Moldova cu cele din Romania, dar mite cu cele din, ohohoho, Statele Unite. Totusi sa fortam o comparatie.

Trei tari, trei sisteme, trei feluri de alegeri. Toate trei au insa ceva in comun. Circul. Circul total in care sunt implicati politicienii. In Statele Unite, Obama si McCain sunt niste echilibristi. Ei se lupta pe o funie la maaaaare inaltime. Criza, razboiul, terorismul. Luand in considerare aceste elemente, orice declara, orice ar face intr-o forma mai extrema poate arunca Statele Unite in hau. Si nu doar Statele Unite ci si pe noi.

In Romania politicienii pozeaza cu placere in clouni. Fac tumbe, se dau in spectacol. Toate astea cu hahaiala de rigoare, cu chiote, zbierate, ragete si masti cu care vor sa impresioneze publicul. Politicienii romani sunt in stare de orice, numai sa ajunga la televizor. Pot sa spele podele, sa tricoteze, sa organizeze conferinte de presa in chiloti, la piscina si multe altele. De aceea par atat de nevinovati si putin periculosi. Atentie. In realitate, insa, in goana lor dupa grotesc si show gratuit, pot face mult rau economiei Romaniei.

Ii stiti pe puternicii aia din circ? Aia care rup catuse, sfarma pietre, ridica greutati uriase. Uite-asa se cred si politicienii din Republica Moldova. Probabil, atunci cand se uita in oglinda se si vad cu catusele pe mana. Unu, pentru ca au furat mult si risca puscaria. Doi, pentru ca isi inchipuie ca sunt atat de puternici incat pot sa le rupa si nu se tem de nimic. Nu-si inchipuie sarmanii ca de fapt nu au catuse ci sunt prinsi intr-o camasa de forta. Sunt nebuni. Nebuni de legat.

Dar ce legatura are titlul cu textul scris de mine? Pai, in timpul alegerilor, avem si noi ocazia sa iubim politicienii, pentru ca in timpul mandatului, acestia ne iubesc pe noi. Cum sa facem asta? Simplu. Zilele acestea politicenii organizeaza tot felul de intalniri cu cetatenii. Asa ca atunci cand participati la o astfel de intalnire puneti-i la zid. Intrebati-i daca stiu cat costa o paine. Incercati sa aflati ce masina au. Cate masini? Au sau nu afaceri? Cat castiga pe luna? Iar la final, cat de vinovati sunt ei pentru faptul ca multa lume traieste in saracie.
ps: Iubire este un eufemism pentru un cuvant mult mai urat. Pentru ca blogul imi este citit si de doamne si domnisoare. Nu-mi permit sa-l scriu.

2 comentarii:

Sandra spunea...

Eu as fi spus PROSTITUTIE SI ALEGERI, pentru ca Prostitutia incadreaza in totalitate comportamentul imbecil si desfrinat al politicienilor.

Cojocari spunea...

Sau asa. Ai dreptate Sandra.