marți, 4 noiembrie 2008

Comuneachi

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin vrea un singur partid in Moldova. I se pare o idee gresita faptul ca in fiecare luna se creaza cate un partid. I se pare prost faptul ca fiecare familie isi poate crea un partid. Desigur, omul aiureaza. Probabil se referea la sine cand spunea de familie. Apoi, tu da, bai. Familia ta, familia Voronin isi poate crea un partid. Nu insa si familia mea.

Ca Voronin este un bou ce abereaza, pai acest fapt este limpede pentru mine. Multa lume, insa il apreciaza si ii accepta tampenia. Pacat.

Ar vrea Voronin un singur partid, ar vrea Voronin putere absoluta, ar vrea sa conduca el si numai el cu un singur partid... Stirea buna este ca acest lucru nu se va intampla atat de usor in Basarabia. Stirea proasta este ca desi acest lucru, nu este posibil legal, practic se intampla acum in Republica Moldova. Comuneachi sunt peste tot, in procuratura, guvern, primarii, chiar si cea din Chisinau, televiziuni, ziare, scoli. Peste tot. Ii urasti, dar esti nevoit sa traiesti cu ei. Partidele de opozitie conteaza doar un pic, cat sa faca valuri intr-un lighean.

Sincer, as accepta ca Voronin sa fie unicul Comandant, cu un partid langa el, dar undeva in Birmania. Daca vrea sa-si vada visul implinit sa-si ia familia si sa emigreze in Burkina Faso. Am scapat si noi de comuneachi si el devine mare Bos.

PS: Voronin a declarat ca in Moldova sunt prea multe partide la sarbatorirea a nustiu cati ani de la formarea Organizatiei de Comsomolisti din Uniunea Sovietica. Adica aceeasi comunisti, doar ca adolescenti. Eu nu am fost comsomolist, eu nu am fost nici pioner. Am fost doar octombrel (in cinstea Marii Revolutii din Octombrie). Pacat! Pacat ca am prins sa fiu octombrel.

3 comentarii:

andrei_the_wise spunea...

Salut. Imi place foarte mult cum scrii. Ai fi interesat sa facem un link exchange?
Id mess/mail: andrei_the_wise@yahoo.com
blog: www.varby.ro
Daca esti de acord astept un raspuns pe mail.
Daca nu te intereseaza imi cer scuze ca te-am deranjat.
Sa avem bafta la trafic!

Anonim spunea...

Nu-mi place ca iti permiti sa-l numesti pe betivanul de Voronin bou, poate o fi el nu numai bou, dar nu e bine....

In rest, ai dreptate.

Sa va zic o patanie de a mea legata de comunisti:)

Cand eram in primul an de facultate. Intr-o zi de primavara o vecina din camin a batut la usa camerei mele si mi-a propus mie si prietenei mele sa facem bani, cate 20 de lei de caciula.

Cum?

Sa stam cuminti pe scaunele moi din sala Palatului National la congresul partidului comunist:), un fel de masofca.

Am ras atunci, tare, dar am zis sa mergem sa ne distram si mai mult. Starishii comunisti:) tre sa fie tare nostimi, auzi tu la CONGRES:)

Politica m-a lasat rece tot timpul. Nu m-a atras in anii de studentie, nu-mi place nici acum. Dar nu-mi placeau si nu-mi plac comunistii din anumite motive...

Deci, banii i-am primit inainte.

Cand am ajuns in sala am ramas cu gura cascata. Nu mi-a venit sa cred ce vedeam. Totul era rosul, ca pe vremuri. Secere si ciocane peste tot.
Pe scaune numai tineri, niciun bosorog care sa doarma in timpul congersului.
Baietii si fetele la patru ace si foarte activi, isi faceau de treaba prin sala.

Eu si prietena mea ne-am uitat, asa, una la alta, ce facem? Cam nu aveam nicio idee pe moment.
Asa ca, pentru inceput, ne-am asezat mai pe langa usa. In secunda urmatoare de la tribuna au inceput sa curga discursuri ....inflacarate, care ieseau din gura unor studenti de la USM, vorbeau in rusa.

M-am ingrozit,. Nu stiu exact ce anume m-a uluit mai tare!!!!

Prietena mea inca mai chicotea, dar de data asta nu de cei care erau in sala, ci de noi doua:(.

M-am uitat prin sala sa vad daca mai era cineva cunoscut. Si sa stiti ca era tot caminul acolo.
Multi, activisti foarte absorbiti de treburile pe care le aveau, iar unii se ascundeau dupa altii, probabil de ruine ca erau acolo.

Ce sa va zic, nu m-am distrat, ci m-am intristat. N-am crezut ca printre colegii si tinerii pe care ii cunosteam erau atatea adepti ai comunistilor.:(

M-am mai uitat asa in jur, prietena mea si-a scuturat tot acest timp pantalonii, ca sa nu dea ochii cu nimeni. Peste 5 minute am facut satanga imprejur.

Da...si acum ma cuprind fiorii cand imi amintesc cati tineri au fost platiti ca faca masofca.
Vreau sa cred, cel putin, ca multi au ajus acolo ca si mine si nu au stat mai mult ca mine.

Concluzia a fost: comunstii stau bine pe picioare. Si sa stiti ca in acea primavara comuneashii au castigat alegerile.

Ce va fi in acest an electoral? nu cred ca situatia s-a schimbat, astea stiu sa-si faca campanie:(, prin orice mijloace. Au oameni infiltrati peste tot, iar pentru sume enorme, multi din cei care au urat pana acum miscarea comunista mucesc pentru ei cu mare drag.

Nety.

cojocari spunea...

Andrei, am citit blogul tau si mi-a placut. O sa-l adaug in blogroll: varby.ro.