sâmbătă, 8 noiembrie 2008

D'ale reporterilor. Haz de necaz

Viata de reporter este presarata de munca si amuzament. Pe reporter ca si pe lup il hranesc picioarele sau ca si pe urs - nasul. Daca nu stiati, ursul are unul din cele mai fine mirosuri din lumea animala. Daca n-ai miros pentru o stire, te-ai dus pe copca ca si reporter(cacofonie lasata in mod special).
In manualele de jurnalism sunt tot felul de istorioare haioase despre reporteri. Cica unul a mers la o nunta sa faca un reportaj si a venit spunand ca nu-i iese materialul pentru ca mirele a fugit cu amanta. Altul nu a putut sa scrie nimic din speach-ul unui lider politic pentru ca ala nu a spus nimic. Fusese impuscat imediat ce a aparut la tribuna.
Sa lasam insa legendele de manual si sa va povestesc din cele auzite de pe la unii, altii, reporteri pe care ii cunosc. Unul din ei este chiar umila mea persoana care a doua zi dupa seara de Paste suna la urgenta sa afle daca au avut solicitari multe. Discutia face toti banii. Incep eu:
"-Buna ziua si Hristos a Inviat!
-Cine?, ma intreaba glasul somnoros.
-Hristos, spun eu.
-A, da, mi se raspunde."
O alta istorioara spusa de cineva. In redactie suna telefonul:
"-Buna ziua.
-Buna, raspunde reporterul. Cu ce va putem ajuta?
-Vreau sa fac o plangere pe politistul din sat.
-De ce? Va batut?
-Nu, s-a culcat cu sotia mea.
-...
-A venit la mine cand nu eram acasa, i-a luat numarul de telefon mobil al sotiei. Nu-l chemase nimeni, dom'le. De ce sa vina la mine acasa?
-Spuneati ca s-a culcat cu sotia dumneavoastra?
-Da, da. A sunat-o a chemat-o la el si...
-Pai, ... cu ce va putem ajuta?
-Eu vreau sa fac o plangere pe politist. Nu are dreptul sa vina acasa la mine cand nu sunt acasa si mai ales nu are dreptul sa-i ceara numarul de telefon sotiei mele."
Aici tragem cortina, nu inainte de a va arata un filmulet de pe youtube. Apropo, stiti care sunt cele mai spurcate, cele mai nasoale, cele mai grele si periculoase reportaje? Alea din tribunele de fotbal. Sute de fani beti, suparati si pusi pe harta. Brrrr.

Niciun comentariu: