vineri, 21 noiembrie 2008

Din Chisinau

Am ajuns la Chisinau. Aceste randuri le scriu din capitala Republicii Moldova. Calatoria cu trenul a fost usoara si nu prea. Am ajuns cu 5 minute inainte de plecarea garniturii, asa ca a trebuit sa-i dau o spaga vatmanului. Surpriza, am calatorit cu vagonul de clasa intai, biletul costa vreo 125 de lei noi. Omul mi-a cerut insa 100. Ce naiba, sunt un infractor? Cred ca da, dar altfel nu mai pupam eu Chisinaul.
In compartiment doua persoane. Eu si un nene. Nenea are cam 100 de kilograme. Ras pe cap, dar genul de gras bland. Il ajut sa-si urce bagajul pentru ca nu prea poate. Gafaie din greu numai cand il ridica un pic de la pamant.
Of, a adormit. Sforaie. Numar in gand sa adorm si eu mai repede. Ma trezeste vamesul. Adorm iarasi, ma trezeste vamesul moldovean. Atipesc din nou. Din nou sunt trezit. De data asta de schimbatul rotilor de tren. Daca nu stiati, ecartamentul moldovenesc este mai mic decat cel romanesc... sau invers. Asa ca la iesirea si intrarea in tara se schimba rotile. In acest zgomot adorm. La 9 si 5 minute ma trezesc din nou. In departare se vede gara din Chisinau.

7 comentarii:

vitalie spunea...

minunat..lupta cu coruptia: da spaga!

Lora spunea...

Buna Vitalie,
intimplator te cunosc, adica am trecut prin aceiasi universitate... am vrut sa te felicit pt ceea ce faci: BRAVO!!!! Ai ajuns departe,si imi pare bine ca nu uiti de Moldova, de tara care te'a format, ca ne sustii interesele, de acolo din Rominia, si nu in ultimul rind felicitari pt blog-ul pe care il tii. E super! Ai niste postari fte si fte interesante si mis a jour! Bravo! Tine-o tot asa! Numai bine! si nu da spaga... [:)]

Octav spunea...

si nu te mustra constiinta?;)

Ion spunea...

Ecartamentul sovietic este maimare parca decat cel european :)) sovieticilor le era frica sa nu ne invadeze Europa :))

Cojocari spunea...

Vitalie, ca de la tiz la tiz: scuteste-ma! Am glumit :). Desigur ca-mi pare rau. Ce sa mai am dat o spaga, iar eu aveam niste principii. Da-o'ncolo de viata, caci numai principii sa nu ai.
Lora, bine ai venit pe acest blog. Multumesc pentru incurajari si pentru aprecieri. Daca ma cunosti, inseamna ca te cunosc si eu, ca nu oi fi, doamne iarta-ma, uituc. Inca o data esti binevenita pe blog si sa stii ca acest blog este facut nu doar de mine ci si de cei ce-l citesc. Asa ca daca ai ceva de spus, baga mare.
Octav, tu ce crezi? De fapt, ca sa fiu sincer la inceput un pic m-a intepat, dupa asta am avut alte ganduri si am uitat. Cand insa imi amintesc imi zic ca nu am procedat corect. Oare s-o fi numind asta constiinta selectiva?
Ion, stiam si eu ceva similar. Oricum multumesc de precizare si bine ai venit pe blog.
Salut.

Octav spunea...

Vitalie, cel putin ai fost sincer si ai spus mai mult decit ar spune altcineva, important e ca ai constientizat (si sa nu uiti:) ) si data viitoare sa nu mai faci... sa vii la tren la timp:)
si inca ceva, cind hoinaream primele zile pe aici, eram foarte atent la ce si cum vorbeste lumea... si, din intimplare, am auzit o mica conversatie intre doi amici (pe care o s-o tin mult timp minte): "cind eram tinar, aveam principii. acuma am copii..."
imi aduc aminte des de spuse astea, din pacate...:(

Anonim spunea...

O mica corectie. La trenuri nu se schimba rotile, se schimba boghiurile. Si eu le spuneam asa, pana cand m-a corectat insusi Grigore Vieru, acum 10 ani, in acelasi tren. (pe atunci era cu adevarat trenul Prieteniei).
Doamne ce vremuri mai erau pe atunci.