luni, 17 noiembrie 2008

Malldova in Moldova. Ne-am facut de ras


Din lansarea primului Mall in Moldova a iesit un singur lucru bun. Numele acestei institutii private. Foarte misto. Simplu, interesant si usor de memorat. In rest, ce sa va zic, a ajuns imparatia cocalarilor, a pitzipoancelor si la Chisinau.

Sa vezi pipitze cu geanta tinuta la bratul indoit de la cot, cu o privire superioara, cu buzele tuguiate si multa atitudine. Iar langa ele, cocalari cu parul gelat, cu privirea rece, cu cheile de la masina intr-o mana si cu portmoneul cu Nokia peste, in alta mana.

Urasc Mall-ul. Urasc tot ce inseamna Mall. Cumparaturile in acest fel de hipermagazin, ma lasa fara puteri. Nu-i inteleg pe cei care isi pierd timpul prin Mall. Poate un singur lucru ma atrage - cinematograful. Cu mana pe inima va pot spune ca ma duc la film, la mall.

Deschiderea Malldova mi-a lasat un gust amar. Despre deschidere am aflat din ziarul Gandul, un ziar Bucurestean, care astazi, luni, 17 noiembrie a publicat un articol cu referire la acest megaeveniment in prima pagina. Articolul intreg il puteti citi aici. Concluzia: ne-am cam facut de ras.

Un singur exemplu. In poza de sus il puteti vedea pe mitropolitul Moldovei, Vladimir, care priveste cu interes la raftul plin cu parfumuri. O fi vrut sa miroase si el frumos? Il intereseaza mirosurile fine de Hugo Boss si s-a saturat de mirosul de tamaie? Intrebari la care nu stiu sa raspund.

Sa vedem ce a observat reporterul ziarului Bucurestean Gandul:
"Umil, cu mâinile împreunate peste patrafir, Înalt Prea Sfinţitul se aşază în faţa vitrinei cu telefoane Vertu. Vânzătoarea, o rusoaică blondă cu silicoane, vine repede să-i dea toate explicaţiile. Cu o mână, Î.P.S Mitropolit al Republicii Moldova, Vladimir, îşi mângâie lung colanul cu chipuri de sfinţi, cu cealaltă gesticulează nervos. Tocmai a aflat că un telefon ca ăla face 70.000 de lei moldoveneşti (adică 5.400 euro). Iese şi se duce alături, la magazinul cu parfumuri. Se pironeşte în faţa standului Hugo Boss. Parcă ar cumpăra ceva, dar nu îndrăzneşte, îl vânează prea mulţi ochi. Şefa magazinului simte şi, smerită, îi dăruieşte o punguţă cu parfumuri.
Mitropolitul îi face fetei semnul crucii pe frunte, apucă punguţa şi, într-o secundă, o şi dă mai departe unui domn la patru ace, din staff. Am vrea să vorbim cu mitropolitul, dar domnul cu punguţa dă din cap: cică nu ştie nici unul limba română. Preotul parcă e prima dată la mall, îi fug ochii în toate părţile. Îşi mângâie barba şi se plimbă fascinat pe lângă Swarovsky, Meli Melo, Pierre Cardin, Seroussi şi ceasuri costând cât o maşină.
"

Ce mai este de spus? Doar faptul ca Vladimir isi poate adauga cu mandrie inca o titulatura la numele sau pompos: Mitropolit al Malldovei si al tuturor magazinelor din Chisinau.

Un comentariu:

respect_tgv spunea...

Salut, as vrea sa-ti urez mult noroc in continuare.momentan detin www.noisirestu.weblog.ro de care ma ocup zilnic. Ai fi interesat sa facm 1 exchange link?plz respond...stiu ca sunt la inceput...dar arunca un ochi si pe statistici., in 3 zile conform TOP 66 am avut 659 vizitatori unici, poate pt tn este insignifiant, dar trebuie sa recunosti ca toti am inceput de jos....te`am salutat.mail me
respect_tgv[at]in[dot]com