joi, 11 decembrie 2008

Aberatii de Chisinau

Citesc "Castelul" de Kafka. Vi-l recomand cu caldura. Un roman ce demonteaza orice legitimitate atribuita de functionari muncii pe care o fac. Sau mai bine zis, cum universul uman este inchis intr-un hatis de relatii birocratice tesute de autoritati... Intr-un cuvant - ABERATII.
***
Realitatea de la Chisinau este, insa mai tare decat Kafka. Ce citesc astazi dimineata? Ministrul Justitiei comenteaza sanctiunea CEDO, prin care Guvernul de la Chisinau este obligat sa plateasca 6,7 milioane de euro unei firme. Comunistii din Republica Moldova s-au facut vinovati de faptul ca au nationalizat proprietatea acelei companii. Au luat-o cu japca. Pur si simplu s-au trezit in secolul 21 direct din revolutia bolsevica. Sa revenim la comentariul ministrului Esanu(de fapt ministrul Iesi la anu). Zice harcea-parcea de ministru: "Noi suntem in castig. Banii pe care trebuia sa-i dam i-am folosit, iar acum ii restituim cu o dobanda mica." Nici un cuvintel despre parerile de rau pentru abuzul comis; nici o urma de remuscare ca imaginea Moldovei s-a stricat rau; nici un regret ca investitorii mari se tem sa mai vina in Moldova haiducilor comunisti.
***
Procuratura a declansat o lupta pe viata si pe moarte cu falsificatorii unei scrisori. Pe scurt, deputatul Serafim Urechean a declarat in Parlament ca i s-a adus o scrisoare prin care Voronin recomanda Guvernului inmormantarea moldovenilor in saci de plastic. Procuratura s-a autosesizat si a pus-o de o cercetare serioasa. Primul rezultat a aparut ieri: scrisoarea este falsa. Acum, armata de procurori incearca sa-l prinda pe falsificator. Unii zic ca tot Urecheanu a falsificat-o. Eu nu am dovezi, dar tind sa cred ca asa-i. Sa mori de ras nu alta. Cu ce se ocupa autoritatile statului?!
***
Jurnal de Chisinau publica un articol despre niste poze cu Iurie Rosca: "În fiecare imagine, politicianul îşi arată puterea sa fizică, demonstrând cât este de puternic, ridicând ba o piatră, ba o bârnă." Pai, dar bine mai oameni buni si colegi ziaristi. De unde aveti informatia? Unde ati citit-o prima data? Ati ajuns voi direct pe blogul PPCD si ati depistat acolo pozele? Nu, bag mana in foc. Initial ati citit pe blogul meu. Atunci de ce nu ati mentionat sursa? Ca asa este civilizat. Sunteti deja la a doua abatere.
***
Cea mai aberanta este insa divizarea saracie-bogatie de la Chisinau. In timp ce extrem de multi oameni se lupta cu mizeria, altii, mai putin la numar, se scalda intr-un lux gretos. Cam ca in poza.

2 comentarii:

ELLE spunea...

Nici nush daca mai are rost sa ma revolt... Cred ca "aberatii" e prea putin spus....
Mi-a placut foarte tare cum ai zis: "s-au trezit in secolul 21 direct din revolutia bolsevica", atfel cum dracu se explici prostia asta? Da cum dracu sa explici toleranta cetatenilor alora?!
ma opresc aici, caci risc sa-mi pun prea multe intrebari, majoritatea fara raspuns... inca.
Hai noroc ;)

Cojocari spunea...

Iar aberatia aberatiilor s-a consumat cu cateva minute in urma... PRO TV CHISINAU a ramas fara licenta.
Huoooo!