joi, 11 decembrie 2008

Proteste pentru PRO TV?

In sfarsit partidele politice de la Chisinau au un motiv pentru a se uni si acelasi motiv, foarte bun, pentru a iesi la proteste de strada: refuzul prelungirii licentei PRO TV. Acest lucru va prinde si la public. Pe forumuri au si aparut comentarii destul de radicale:
"Trebuie de iesit in strada. Jegurile astea de lingai comunisti au pierdut orce frica si omenie."
"Tre de facut ca in Grecia!!!De iesit in strada cu bite si bolovani!!!"
"Va sustinem, chiar daca e nevoie de proteste "

PRO TV este foarte popular, PRO TV este liderul de piata pe segmentul de stiri. Asta o stiu toti, altfel nu se agitau atat de mult slugile palatului prezidential. Este adevarat, PRO TV are si multi critici care condamna televiziunea pentru felul de a produce stirile: ca prezinta multe lucruri proaste din societate si critica puterea. Probabil acestor personaje le plac mai mult stirile de la canalul public de televiziune sau de la NIT. Elogioase, pupincuriste, aceste stiri sunt si pe placul comunistilor. Asa se face ca NIT nu o sa-si piarda in vecii vecilor licenta.

Scriam aici despre revolutia portocalie din Ucraina care a zguduit din temelii tara si care a inceput de la o televiziune. Deocamdata, lucrurile se repeta detaliu cu detaliu si in Moldova. Acelasi scenariu, acelasi rezultat: guvernantii inchid televiziunea, opozitia iese in strada si castiga zdrobitor alegerile.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Un comentariu:

Artur spunea...

trebuie sa fac totusi o precizare: ai spus ca ProTv este liderul segmentului de stiri pe piata mediatica. Este partial adevarat si asta pentru ca detine intietatea doar pe segmentul de populatie din orase, vorbitoare de limba romana. Aceasta pozitie este relativa, incit se afla cam la aceeasi indici ca si stirile Tv7, la fel obiective. Pentru toata populatia Curirul de la NIT si Mesagerul de la Moldova sunt sursele de stiri ;)