marți, 9 decembrie 2008

Vladimir Voronin are blog :)

Poate nu o sa va vina sa credeti, dar la Chisinau, nu un blogger roman, ci unul rus face cel mai misto misto de presedintele comunist din Republica Moldova. Daca stiti rusa, vi-l recomand cu placere. Veti rade cu pofta.

Omul care a facut blogul, ascuns dupa anonimat, si-a dat drumul la imaginatie si se da drept Voronin. Intr-un limbaj simplu, vulgar chiar, bloggerul naste text dupa text. Mai mult, nu si-a pus deloc stavilar la gura. Oare cum de structurile represive de la Chisinau nu l-au reperat pe bloggerul mistocar?

Nu cred ca o sa pot reda cu exactitate spiritul textelor, dar voi incerca sa traduc unul:

"Hai, noroc, blea(cuvantul blea(injuratura rusa), prescurtare de la bleadi(rusa), ceea ce se traduce literalmente catea, de fapt - intraductibil)... scriu eu, deci, dupa o betie prelungita... Sotiunea mea, Taiska a numarat sticlele si imi spune ca am turnat in mine 250... Mult in plm... Eu, doar, "blea", cand eram inca militian nu pileam atata... Mda, eh... Pe scurt, uite despre ce este vorba... Raspundeti-mi la urmatoarea intrebare in comentarii: cat timp, eu prasidantul intregii Moldave, in pileala imi spalam creierii, pe Putin l-au alungat... ori cum? Un oarecare Medvedev este aratat mai des decat el la tv... nici eu la canalul propriu EnAiTi nu apar de atatea ori... Ins'mna ca el este prasidant? Logic? A?? Eu doar cu mintea chiki puku... "Blea", iarasi am pierdut firul celor spuse... Pe scurt, deci... ce vroiam sa aflu, rashian niu president este adorat? A? Caci ar fi urat, intr-un fel, sa nu-i daruiesc ceva la hapibeozdai, adica la inaugurare..."

Cum vi se pare?

2 comentarii:

R. spunea...

E tare :)). Mai baga vreo doua traduceri :).

Cojocari spunea...

O sa bag, ma bucur ca ti-a placut :)