vineri, 23 ianuarie 2009

Blue Air promoveaza mediocritatea


Compania aeriana de tip low cost Blue Air a inceput o campanie extrem de stranie. Pe scurt promite o excursie de 4 zile in Alpi studentilor care reusesc sa obtina la sesiune 5 pe linie. Asa si zice: "Ai 5 pe linie si esti integralist? Blue Air te trimite la schi!"

Cel mai interesant insa urmeaza. Campania le da si sfaturi studentilor. Cum sa faca sa nu ia mai mult de 5. Citez:

1.Daca ai referate pe baza carora iti obtii nota ai grija, cand iti scrii lucrarea sa nu o faci perfecta: omite cateva note de subsol lucrarilor sau niste diacritice - asta iti asigura o scadere de 3 puncte. Alte cateva greseli mici, dar nu estentiale, sunt binevenite.

2.Daca nota se calculeaza pe baza prezentei si a contributiei la seminarii atunci nu raspunde la toate intrebarile de la discutii si stai linistit in banca ta!

3.3 saptamani inainte de examene: Iesi in oras si bucura-te de vacanta de pre-sesiune.

4. 2 saptamani inainte: Incepe sa te uiti la un serial bun, cu mai mult de 2 sezoane filmate deja, care sa te tina in fata computerului pana in ajunul primului examen.

5.1 saptamana inainte: afla programul examenelor. Tine minte: 5 pe linie, insa trebuie sa fii integralist, asa ca nu chiuli!

6.Suna un coleg care are toate cursurile cu fix 36 de ore inaintea examenului.

7. Deschide cursurile respective cu 3 ore inaintea examenului.

8. Mai joaca-te o ora World of Warcraft - ai timp....

9.Cu 2 ore inainte frunzareste cursul si ai grija sa faci un dus lung inainte de a porni la examen.

10. Calculeaza cu atentie punctajul: daca stii mai mult de 5 ai grija cum si cat scrii. 5-ul e totusi o arta.
Numai 5 studenti vor putea beneficia de calatorie, vacanta. Regulamentul concursului este aici.

Sincer, nu mi se pare normal. Stiu ca este o gluma. Stiu ca nu incearca decat sa-si promoveze serviciile. Dar hai s-o luam altfel. Care student nu ar vrea o calatorie moca in Alpi? Acum, studentii un motiv in plus sa nu-si faca temele, sa nu le pese.

Si inca ceva. Blue Air a solicitat mai multor universitati din Bucuresti sa le permita sa-si desfasoare campania in campusurile lor. Am aflat ca rectoratele le-au permis. Indirect si rectoratele promoveaza mediocritatea! Asta chiar este rau. Astept campania: ai 2 pe linie? Te trimitem la Paris pentru 2 luni.

4 comentarii:

Anonim spunea...

eu astept campania " s-au desfiintat unitatile de invatamant, romanii vor fi angajati dupa cum ii taie cheful." cei cu 8 si 10 clase vor fi master ii vom pozitiona pe mai multe categorii, doamne iarta-ma.. "Romania eterna si fascinanta"

Cojocari spunea...

:) buna asta, buna.

Anonim spunea...

In mod normal, cand ceva merge prost, lumea se uita la un anumit tip de oameni sa le rezolve problemele. Putem sa le spunem problem solvers. Este normal deci ca sacul cu cadouri sa se duca tot la ei. Compania a atras atentia, asta e drept. Deci ii rog pe cei de la Blue Air sa angajeze de acum numai absolventi cu 5 pe linie, pentru ca la ei nu se gandeste nimeni, saracii.

Rafaela spunea...

Cand reusesti tu sa iei cinci pe linie, sa ma anunti si pe mine.;) Iti dau un premiu.