marți, 27 ianuarie 2009

Chinezii de langa noi. Cum sunt?

De doua zile fac stiri despre chinezi. De doua zile am intrat in viata lor, in familiile lor. Mai intai i-am filmat la revelionul chinezesc. A doua zi am filmat cum se distreaza in prima zi din anul chinezesc. Experienta bogata. Am invatat si eu cate ceva despre chinezi(imagini mai jos).
Primul stereotip legat de chinezi este ca sunt scunzi. Poate. Insa doar cei mai inaintati in varsta. Pentru ca tinerii chinezi sunt destul de inalti, ba chiar peste media noastra romaneasca. In plus, chinezii din nordul Chinei sunt chiar inalti, inalti. Adevarati uriasi.
Mananca sau nu caini? Din ce am mancati si eu, din ce am vazut prin bucataria lor, pai nu era nicio urma de carne de caine. Specialitatea lor ar fi carnea de ratza. Deci, ratza sigur mananca; caine nu.
Sunt cuminti, rusinosi? Si da, si nu. Un tanar chinez, pe nume Lamo, ceea ce din chineza se traduce ca "romantic nascut in Romania", nu puteai sa i te adresezi fara sa roseasca, fix ca o fata mare. In schimb, Elena, o chinezoaica de aceeasi varsta, dimpotriva este cum zicea Ion Creanga: "zgatie de fata"; o clipa nu-i tace gura si o secunda nu sta locului. In rest niste oameni ok. De fapt, o fi si printre ei persoane rele, dar eu nu le-am intalnit.

4 comentarii:

Octav spunea...

Vitalie, chinezii maninca tot ce mishca, in afara de tankuri :DDD
si culmea, inainte de a taia cinele, il bat sa-l inraiasca, sa i se ridice nivelul de hormoni... cica carnea e mai gustoasa asa...
Fii atent cu chinezii, eu deja am tras ceva ponoase... is tare vicleni

Cojocari spunea...

:)). Merci Octavian. Eu vorbeam doar din propria experienta. Inca nu "am tras ponoase" din partea lor. Una peste alta, nu sunt genul naiv=usor de pacalit... Oare? Cine stie? Pana la proba contrarie.

Octav spunea...

deja te-au pacalit... in bucatarie ;)

Anonim spunea...

eu am mancat in USA la un all you can eat de asta chinezesc....nu prea ai cum sa-ti dai seama ce mananci ca totul e bun si frumos prezentat; iar de gustos nu mai zic..
Insa si eu sunt de parere..din ce am auzit, citit, ca ...se cam mananaca orice pe la ei