luni, 12 ianuarie 2009

Cum sa te ingrasi? Metoda mea

Stiu ca nu pare mare noutate, dar pentru mine este: am reusit sa ating extra-ordi-na-ra greutate de 70 de kilograme. S-a intamplat in timpul vacantei de iarna, cand am stat prea mult la masa. Asa ca dupa revelion, credeam ca voi reveni la 65-67 kg, vai de capul meu, cat aveam pana la sarbatorile de iarna. Nu s-a intamplat. Dar cum am reusit sa mentin acest record personal?
O sa va mire: ma ingras citind si mancand. Pap si citesc, citesc si pap. Cum sa nu te rotunjesti? Toata smecheria este, insa, sa citesti cartea potrivita. Uite, cartile de dragoste te slabesc. De exemplu Anna Karenina. Si Dostoievski m-a tras pe sfoara cu "Crima si pedeapsa". Citesti, inebunesti si slabesti. Altceva este insa cu Emil Zola. L-am citit si-l citesc inca si, minune, mananc cu placere orice. Ceea ce pana acum mi se parea fara gust, deodata imi luneca pur si simplu pe gat. Cum asa? Hai sa va explic.
Opera "Germinal" prezinta viata minerilor din 1881, din Franta; viata plina de foamete si lipsuri. Modul in care este prezentata foamea te face sa-ti ghioraie stomacul rau de tot. Nu mai rabzi, arunci cartea si alergi in bucatarie. Cauti orice gasesti de mancare in frigider si bagi in tine. Inca esti bucuros ca ai ce sa mananci. Nu ca nenorocitii de mineri care trebuie sa manance iarba.
Asa ca daca vreti sa mai puneti un kilogram, doua pe voi, dar nu va ajunge vointa sa stati prea mult in bucatarie pentru ca nu va vine pofta, ei bine, va recomand "Germinal". Va jur, o sa mancati si jaratec citind cat de flamand poate fi un om. Este absolut fenomenal cum iti creaza starea de foame cartea aceasta.
Totusi, nu o recomand celor care au probleme cu kilogramele in plus. Eu, insa, pot s-o citesc lejer inca vreo ... 10 kilograme.

10 comentarii:

anna spunea...

Incearca si "Pustiirea" de Ion Moraru. Drama basarabeana poate impresioneaza mai tare decat minerii francezi ;)

Cojocari spunea...

Merci de pont. O sa incerc s-o gasesc si s-o citesc. Dar tu ce parere ai despre Zola? Puterea lui de descriere este fenomenala. Jos palaria.

Octav spunea...

ai citit si Nana? eu inca nu :)

Cojocari spunea...

Nu, nu am citit. O sa caut cartea sa urmaresc pana la urma istoria familiei Lantie. Am insa un of, ce am citit pana acum de Zola, a fost in rusa, iar eu vroiam sa gust din descrierile lui in traducere romaneasca, sunt sigur ca este absolut diferit. Oricum o sa caut "Nana" si obligatoriu in romana. Salut.

Cojocari spunea...

Apropo, am inteles ca descrierile din Nana sunt foarte-foarte piperate si pline de detalii erotice. Hm, n-ai cu cine, niste naturalisti. :)

Anonim spunea...

eu iti fac rost de ea in fr ;)

Cojocari spunea...

Eu, cine? :)

Anonim spunea...

mi-a scapat numele :)

Octav spunea...

:)

Octav spunea...

ma gindeam la Nana si m-am emotionat :D