luni, 19 ianuarie 2009

Killerii basarabeni si-au stricat imaginea

Intre ras si plans. Republica Moldova este un taram al paradoxurilor, un loc unde Kafka este depasit, iar Caragiale ar muri ... de ras. Alegerile care se apropie inflameaza si mai mult imaginatia politicienilor. Daca mi-ar fi spus cineva acum cateva luni ca povestea de mai jos este posibila l-as fi privit cu mila, iar pentru mine as fi zis: "Sireacul, are nevoie de tratament la cap".

Este vorba de o istorie cu killeri si politicieni victime. Tot tacamul unei spalari masive de creier.

Voi incerca sa relatez scurt ce am inteles si eu din comedia asta consumata mai mult prin conferinte de presa. Un killer l-a filat pe Iurie Rosca, sustinatorul comunistilor, acolitul lor, dar nu pentru al omori, ci pentru al anunta ca i s-a comandat moartea lui. Doar in filme am mai vazut asemenea scenariu.

Acum tineti-va bine. Toata afacerea despre asasinarea-salvarea lui Rosca a fost facuta publica de catre procurorul general de la Chisinau si un politist de rang inalt, nu-i retin numele. "Politia e cu ei, politia e cu ei" - asta ar trebui sa scandeze eventualii protestatari de la Chisinau si nu "Politia e cu noi". Nu-i asa? Doar politia le face jocul.

Ca sunt povesti de adormit copiii si de enervat adultii - este clar ca lumina soarelui. Killerul nu a existat, cum nu a exista nici iepurasul de paste. Dar cum sa reactionam la asemenea istorisiri facute din topor? Sa radem domnilor. La fel cum rad si frumosii acestia de la Jurnal de Chisinau. Au filmat o sceneta destul de haioasa - "o discutie" intre killer si Rosca. O vedeti mai jos. Eu vreau sa inchei spunand ca abia acum Rosca este in pericol. Killerii de la Chisinau, cunoscuti ca buni profesionisti, oameni care se tin de cuvant s-au ales cu imaginea patata: cica unul dintre ei nu a dus la capat o comanda. Cine o sa-i mai angajeze acum? Pe criza asta cum sa-si hraneasca familiile? Trebuie sa fie foarte suparati pe Iurie Rosca...4 comentarii:

stranum53 spunea...

vis-a-vis de killeri cu conştiinţă: Grosse Pointe Blank, excelent film din 1997 cu John Cusack în rol principal - de killer cu principii, care se apucă să îşi avertizeze victima.

numai că în film sunt şi killeri răi, care duc comanda până la capăt. e adevărat însă că toată povestea asta cu Yura în rol principal, în comparaţie cu filmul respectiv, e ca un scenariu prost, prost, prost...

Cojocari spunea...

da, da, da. Ai dreptate, dar oare poporul intelege?

filip spunea...

Contiu "ca o balega inopinata pe asfaltul relatiilor romano-moldovenesti"

Genial!!

Cojocari spunea...

OOOO, filip. Sa-l salutam pe filip.

Da este atins de suflul geniului. :)