joi, 8 ianuarie 2009

Sofer din mine...
Zilele trecute filmam un reportaj. Personajul - un pilot de curse, de fapt de raliuri, triplu campion al Romaniei. L-am rugat sa-mi explice cum sa conduci pe timp de iarna fara sa faci accident cu masina. Omul mi-a explicat, l-am filmat. Vedeti sfaturile lui in videoul de mai sus. Mai intai, insa l-am rugat sa-mi arate si cateva drifturi, daca tot e cempion of ze cempions...

"Urca in masina", imi zice. Eu urc. El: "pune-ti centura si tine-te bine". Deja regretam ca am pus piciorul in Subaru lui. Si cand a apasat cu putere pe acceleratie m-am cufundat in scaun. Nu am inchis ochii, cautam ceva de care sa ma tin. Am gasit un maner si l-am apucat cu increderea - asta m-ar salva in caz de ... doamne fereste... accident?

Pilotul s-a pus pe drifturi. Ori ca vroia sa impresioneze un reporter, ori pur si simplu facea numarul, dar experienta a fost extraordinara: undeva intre groaznic si super spectaculos. Oau!

Cu cateva zile in urma m-am dat intr-un carusel. Credeam ca adrenalina ce am simtit-o acolo a fost maximum. M-am inselat. Eram in masina si simteam cum adrenalina imi ajunge in sange si imi creaza frisoane, iar inima bate de sa-mi sara din piept.

Si n-ai fi zis ca omul este triplu campion. Un tip cu ochelari, foarte politicos, zambitor, iar eu asteptam un Shumacher. Cand colo... Trage de volan. Schimba in a treia, a patra, iarasi a treia. Frana de mana. Intors in loc. Derapaj. Ocoleste la milimetru un stalp ce iese brusc in cale. Se roteste. Iar eu in acest timp: "poate mai incet? Poate se strica jantele. Poate trebuie sa vezi mai intai traseul! Iti ajunge benzina?"

Cand te gandesti ca abia am invatat sa parchez din trei miscari si consideram acest lucru culmea pilotajului. Oare m-am facut de rusine?

Niciun comentariu: