duminică, 18 ianuarie 2009

Uite criza, nu e criza

Chiar acum vin de la o filmare din mall-urile patriei. Cine a zis ca tara asta a fost atinsa de criza? Mai, primule ministru, mai guvernator al Bancii Nationale, domniile voastre si-au ridicat fundurile de pe scaune sa viziteze vreun mall?

Ce de-a lume, ce de-a invalmaseala. In primul rand nu am gasit loc de parcare. Abia dupa ce am dat cateva ocoale am gasit ceva liber. Aici fac o paranteze si spun plin de spume ca soferii din Arges au printre ei un nesimtit care a parcat pe doua locuri. Am incheiat paranteza si merg mai departe.

Zambitori, oamenii din mall par a spune: "voi cu criza, noi cu cumparaturile". Pitzipoance cu buricul gaurit, fraieri care au venit la agatat sau la shparlit, dar si familii care s-au gandit sa mai dea o raita prin mall, doar, doar o cumpara ceva. Un dute-vino general. Asta am vazut.

Mi-am aruncat ochii pe un schimb valutar ce ocupa un loc central in mall. Oare lumea vede cat este euro? Tot urca spre 4,30. "Nu-i nimic, noi cumparam", par a spune doi tipi care se imbratiseaza gingas. Aha, mi-e clar.

Iar la iesire trebuie sa si mancam ceva, nu? Pai, nu gasesti un loc liber la masutele de la fast-fooduri. Si inca ceva. Am vazut parinti cu copii. Erau si prin magazine si prin fast-fooduri. Buna generatie mai cresteti dragi parinti. Da o carte nu cumparati?
UPDATE

6 comentarii:

Stefania spunea...

Pana la urma ti-ai facut rate la apartament? Te-ai insurat? Mai dai dizertatia? :D

Multa bafta la toate.

Cojocari spunea...

Da, nu, nu.
Mi-am facut rate, inca nu m-am insurat si inca nu am dat dizertatia.
Tu ce faci? Dar mai bine, da-mi un sms cu numarul tau nou. :).

Stefania spunea...

Mai bine da-mi tu un email cu numarul tau de telefon... :D

Stefania spunea...

de fapt si de drept.. de ce citesc eu blogul tau azi de la cap la coada: am de scris 3 articole pana marti dimineata.

Incerc sa ma angajez la un ziar din C-lung. Am predat 3 articole ieri si mi s-au cerut altele. Habar n-am ce sa scriu :((

Cojocari spunea...

Gata, inchide blogul, da-mi un sms cu noul tau numar si treci la treaba. Acum, 'nteles? ;)

Mircea Popescu spunea...

Ca norocul ca nu conduce Mugurel BNR-ul din mall.