duminică, 1 februarie 2009

Rastunari de situatie previzibile. Alegeri de la Chisinau

Calin Vieru, fiul lui Grigore Vieru a fost atras in politica. De ce? Nu am inteles o boaba din conferinta lui de presa. Cica sa implementeze idealurile familiei Vieru. Un scop nobil, dar foarte vag. Care familie Vieru? A sa, sau al tatalui sau? Amintesc, el este un businessman cu cateva restaurante si cluburi; tatal sau era un poet care nu a abandonat niciodata idealul unirii cu Romania. Despre acest ideal este vorba? Ma indoiesc.

Doi. Calin Vieru si seful sau de partid nu au vrut sa spuna ce loc va ocupa pe lista electorala noul membru de partid. De ce secretomania asta? Un singur lucru este clar: numele Vieru este cunoscut, partidul trebuie intarit pe ultima suta de metri cu persoane ce ar putea aduce voturi. De aceea spun ca este o rasturnare de situatie previzibila. Este o mutare logica.

Stati sa vedeti. Exact la fel de previzibil a intrat in politica si Chiril Lucinschi, fiul celui de-al doilea presedinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi. Aici m-a socat alta chestie. Chiril Lucinschi: "am abandonat functia de patron al televiziunii TV7". Poftim? A fi patron nu este o functie. E o stare de fapt. Ca sa nu mai fii patron trebuie sa vinzi televiziunea. Sunt absolut sigur ca nu ai vandut-o. Ce naiba, ramai fara un post de televiziune, adica de publicitate electorala moca in prag de alegeri? Nu, nu, nu.

3 comentarii:

eugenfrunza spunea...

sunt pe aceeasi felie. sunt sigur d'asta! nu cred ca fi'su lui grigorie vieru cat si partidul la care a aderat ar avea acelasi ideal: reunificarea tarii. dar mai vedeam, poate...

Mihaillo spunea...

E vorba de postul de presedinte al Consiliului de directori al companiei analitic media group

tv on web spunea...

iti spun eu asta are ceva cu moldovenii!